top of page

LUONTOA JA LUOVUUTTA -PAJAT

Kaikki Kihin Green Caren pajat voidaan toteuttaa Kihin Tilalla Nurmijärvellä, asiakkaan toivomassa luontokohteessa tai luontolähtöisesti sisätiloissa. Luennot luontolähtöisine harjoituksineen onnistuvat myös etäyhteyksin.

Toiminta räätälöidään asiakkaan tavoitteen mukaiseksi, esimerkiksi rentouttamaan, aktivoimaan tai ryhmäyttämään. Green Care -prosessin mukaisesti tavoitteet tiedustellaan asiakkaalta ennen tilaisuuden toteuttamista.

LUONTOLÄHTÖINEN HELLITTÄMISHETKI SISÄTILOISSA 1H

Luonnon hyvää tekevät elementit voidaan tuoda myös sisätiloihin. Esimerkiksi talvella tämä voi olla mukava vaihtoehto. Joskus myös tehokas ajankäyttö onnistuu paremmin, mikäli työyhteisön ei tarvitse siirtyä toimistotiloista luontokohteeseen.

Sisätiloihin voidaan tuoda audiovisuaalista maisemaa, tuoksuja eteeristen öljyjen muodossa ja luonnonmateriaaleja kosketeltavaksi.

Hellittämishetki sisältää läsnäolo-, rentoutus- ja hengitysharjoituksia, meditaatiota sekä intuitiivista kirjoittamista. Harjoitukset rentouttavat ja edistävät yhteyttä luontoon.

Harjoitusten lomassa osallistujat kuulevat tutkimustietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista. Tämä tutkitusti tehostaa harjoitusten elvyttävää vaikutusta.

Mikäli ryhmä tavoittelee rentoutumisen sijaan aktivointia tai ryhmähengen kohottamista, voidaan luontolähtöinen toiminta rakentaa tavoitteiden mukaisesti.

20211216_164312.jpg
IMG_20190716_182742.jpg

LUONTOKYLVYT 1H

Eevin ohjaamissa luontokylvyissä rentoudutaan tai kohotetaan ryhmähenkeä asiakkaan tavoitteen mukaisesti. Kaikki harjoitteet edistävät yhteyttämme luontoon.


Luontokylvyt sisältävät läsnäoloharjoituksia, hengitysharjoituksia, äänimaljarentoutusta, intuitiivista kirjoittamista ja erilaisia luovia menetelmiä, kuten kirjoittamista tai maalaamista. Myös ryhmäyttävät harjoitteet esimerkiksi taiteen tai kasvien istuttamisen muodossa ovat mahdollisia asiakkaan tavoitteiden mukaisesti.


Luontokylvyt toteutetaan asiakkaan toivomassa luontokohteessa tai Nurmijärvellä Kihin Tilalla. Kihillä tapahtumat toteutetaan jokivarren monimuotoisessa miljöössä: kosteikossa pitkospuita astellen, lehvien katveessa lintukonserttoa kuunnellen tai pellon viljaa nuuhkien ja tunnustellen.

LUOVAN KIRJOITTAMISEN PAJAT 1H 30MIN

Eevin ohjaamissa luovan kirjoittamisen pajoissa nautitaan kutsuvista kirjoitusharjoitteista, jotka saavat innoituksensa luonnosta. Harjoitukset syventävät samalla luontosuhdettamme.


Luovan kirjoittamisen pajat yhdistävät luontokylvystä tuttuja rentoutus- ja läsnäoloharjoitteita kirjoittamiseen. Eevi ammentaa ohjaukseensa sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan että Green Care -asiantuntijan ammattitaitoaan.


Voit olla ammattikirjoittaja tai täysin vailla kirjoituskokemusta. Luovan kirjoittamisen pajoissa kirjoittamiseen suhtaudutaan nautinnolla, ei suorittaen.

IMG_20200101_115921_edited.jpg
IMG_20211017_121220.jpg

LUENNOT LUONNON HYVINVOINTIVAIKUTUKSISTA 1H

Green Care -asiantuntijamme Eevi luennoi leppoisasti nuotion äärellä, muussa asiakkaalle sopivassa paikassa tai vaikka etäyhteyksin luonnon monipuolisista hyvinvointivaikutuksista.


Oivallat, millä tavoin luonto tukee terveyttäsi mm. hengitysilman, mikrobien ja erilaisten ravitsevien luonnonherkkujen avulla.

Saat inspiroivaa ja tuoretta tutkimustietoa, jonka valossa näet lähiympäristösi uusin silmin. Saat tietoa, miten luonto voi tukea arkista palautumistasi, tai miten voit lisätä luonnon hyvinvointivaikutuksia omassa arjessasi. 

Kun luento yhdistetään mihin tahansa luontolähtöiseen työpajaan, voidaan joustavasti rakentaa asiakkaan tavoitteisiin sopiva workshop-kokonaisuus.

Luontoa ja luovuutta -pajat: Services
bottom of page